Przepisy dla psów
HERBATNIKI: 2 ½ szklanki mąki razowej, 1 łyżeczka soli (lub mniej), 1 jajko, 1 łyżeczka bulionu wołowego lub drobiowego, ½ szklanki gorącej wody
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozpuść bulion w gorącej wodzie. Dodaj pozostałe składniki. Ugnieć ciasto, formując kulę (ugniataj około 3 minut, tak by kula miała około centymetra grubości). Potnij na plastry lub w kawałki przypominające swym kształtem kości. Kawałki ciasta połóż na lekko wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Piecz przez 30 minut.
MIKS MIĘSNO-WARZYWNO-OWOCOWY: kawałki mięsa (jeśli jest przyprawione, to pamiętaj, aby wcześniej je przepłukać), ziemniaki, warzywa (ale nie cebula), owoce (ale nie winogrona lub rodzynki)
Pokrój składniki na grube, około centymetrowe, kawałki. Popryskaj je sprayem kuchennym. Umieść w dehydratorze lub w rozgrzanym do 95 stopni piekarniku. Trzymaj je tam, aż składniki staną się suche.
Wykonała: Izabela Danielewicz 8c
Szkoły Podstawowej nr 3 w Ełku